Facilitators 

Patricia Gorter.

Choose Again heeft een compleet nieuwe manier van kijken naar mijzelf en de wereld geopend nadat ik jarenlang rond de wereld reisde om ‘geluk’ te vinden. Dichtbij huis kwam in 2017 Diederik Wolsak op mijn pad van wie ik leerde dat ik geluk nergens anders meer hoefde te zoeken dan bij mijzelf. Geluk is al ín mij aanwezig en ik kan het nooit verliezen. Ik pas het Zes Stappenproces dagelijks toe als ik dat weer even ben vergeten. Na diverse coachopleidingen en Choose Again-trainingen in Costa Rica en Frankrijk, weet ik dat iederéén die anders naar zichzelf en de wereld wilt kijken, het simpele en effectieve Zes Stappenproces kan leren ervaren en toepassen.  Als jij ook voor een gelukkiger leven wilt kiezen, bereid bent in je eigen binnenwereld te duiken en je oude verhalen los te laten, ga ook jij je herinneren dat je, wat je ook hebt meegemaakt, nooit in je essentie bent veranderd. Jij bent net als ik, liefde, vreugde en vrede. 

Patricia is coach en faciliteert LIVE Choose Again Dagworkshops en Cirkels in Zutphen; Den Haag en omgeving Amsterdam. De Choose Again Weekend- en Weekworkshops begeleidt zij op Landgoed Baasdam in Twente. Daarnaast is Patricia docent bij de Leergang Zes Stappenproces. En wekelijks is er 2x een ONLINE Cirkel (voor Nederland en internationaal, voertaal NL of Eng).

Voor meer info: www.patriciagorter.nl

 

Peter Winteraeken

In 2010 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Diederik Wolsak tijdens de workshop ‘Radical Forgiveness’ in Oegstgeest. Sindsdien ben ik toegewijd aan de Zes Stappen met daarin de vergeving. In 2014 ben ik naar Costa Rica gegaan. In El Cielo, het centrum van Choose Again, heb ik een transformerende ervaring beleefd. De uiterst praktische toepasbaarheid van de Zes Stappen heeft me inzicht, helderheid, vreugde en innerlijke rust gebracht. Sindsdien heb ik veel mensen bij het Choose Again Zes Stappenproces begeleid met zowel één op één coaching, als ook met Cirkels, diverse (basis)trainingen en (dag)workshops. Ook heb ik een online aanbod waarmee ik mensen uit de hele wereld bereik. De effecten van dit prachtige en effectieve Zes Stappenproces gun ik jou ook: meer innerlijke vrede en vreugde ervaren in het leven van alledag én in al je relaties.

Peter is sinds 2004 facilitator/coach en geeft Choose Again cirkels in Echt en Oirschot en dagworkshops in het hele land o.a. te Amersfoort. Hij is tevens docent bij de Choose Again Leergang (opleiding tot Zes Stappen facilitator).
Voor meer info: www.peterwinteraeken.nl

 

 

Lieve Michels

Choose Again kwam naar me toe als een van de werkvormen die ik in de opleiding Transpersoonlijk Coachen leerde om cliënten te begeleiden. Na een paar jaar merkte ik dat de Zes Stappen van Choose Again mijn favoriete methodiek was geworden om mijn eigen emoties om te buigen naar dat wat ik ten diepste verlang: vrede in mezelf. Door het proces meerdere keren per dag te doen, heeft het me naar een ervaring van diepe rust en vrede bij mezelf gebracht, om het even wat ik doe. En steekt een emotie de kop op, dan stel ik mezelf die ene vraag: ‘Wie is die ik die dat gelooft?’ Na deze jaren van training ervaar ik steeds meer wát ik ten diepste ben: Liefde. En dat wil ik iedereen laten ontdekken via Cirkels en persoonlijke coaching. Welkom als ook jij hiernaar verlangt.

Lieve is coach en organiseert Cirkels online en live in België en Nederland.

Voor meer info: www.lievemichels.be

 

 

Els Hofer

Jarenlang heb ik mij afgevraagd: Wat is toch de bedoeling van deze wereld? Ik vond mijn antwoord In het boek: Een cursus in wonderen. In het verlengde daarvan ontmoette ik Diederik Wolsak en in 2012 reisde ik voor het eerst af naar zijn Centrum in Costa Rica. Dat was voor mij een zeer inspirerende ervaring. Ik vond daar een instrument dat mij werkelijk hielp om mijn overtuigingen te bevragen, het Zes Stappen proces. Door de effectiviteit van dit proces voelde ik mij keer op keer bevrijd. Vandaar dat ik sindsdien veel bij Diederik in de leer ben geweest en ben regelmatig in zijn Centrum te vinden om te werken en te leven. De kracht van het Zes Stappen proces ligt voor mij in de toepassing op het leven van alle dag, op alles waar ik tegenaan loop. Het is daardoor een praktische methode voor diepgaande transformatie. Bij vele deelnemers zie ik steeds weer verandering, opluchting en vrijheid ontstaan; waardoor mijn enthousiasme om hiermee te werken alleen maar groeit!

Els is facilitator en deel van het team in het Choose-Again centrum in Costa Rica. Zij faciliteert wekelijks een ONLINE cirkel, LIVE cirkels in Noord-Holland en meerdaagse workshops. En begeleidt anderen die ook het Zes Stappen proces willen faciliteren.

Voor meer info:  www.kiesopnieuw.com

 

 

Jacqueline Tamminga

Toen ik in de marketing werkte begon mijn zoektocht naar zingeving. Dat leidde ertoe dat ik met het Talentenspel en de Cursus in Wonderen in aanraking kwam. Ik ben mensen gaan begeleiden op het gebied van hun talenten en de CursusIn 2018 kwam ik in aanraking met Choose Again en was meteen diep geraakt. Dit was het missende puzzelstuk. Mijn cliënten vonden wel hun talenten, maar kwamen niet tot volle bloei omdat ze tegengehouden werden door belemmerende overtuigingen. En dat gold ook voor mezelf. Ik werk met het Zes Stappen proces van Choose Again om met radicale eerlijkheid te kijken naar de onzinnige overtuigingen die wij over ons zelf gemaakt hebben om deze vervolgens los te laten. Want dan weet je weer de waarheid over jezelf: wij zijn allemaal pure Liefde. En er is niets, wat je ook doet en wat er ook gebeurt, dat dat kan veranderen.

Jacqueline geeft talentencoaching, begeleidt studiegroepen voor de Cursus in Wonderen en biedt elke maand een Choose Again Cirkel aan in Drenthe. Verder geeft ze een paar keer per jaar een workshopdag of 2-daagse. 

Voor meer info: www.jacquelinetamminga.nl

 

 

Arrijanne van Driel

Ik ben opgeleid als sociaal- maatschappelijk werker en ben de afgelopen 35 jaar in diverse functies werkzaam geweest in de zorgsector en verschillende  maatschappelijke instellingen. Na twee grote verliezen, een echtscheiding in 2014 en het overlijden van mijn zoon Mahad in 2019 kwam ik in een diepe crisis terecht. Godinnen-zij-dank  kwam Diederik Wolsak en het Zes Stappen proces van Choose Again op mijn pad. Sindsdien praktiseer ik elke dag deze zes stappen die mij  helderheid, vreugde, en dankbaarheid geven, omdat ik niets, maar dan ook niets  aan mezelf hoef te verbeteren of fixen omdat ik Liefde ben, Heel en Genezen. Het helpt mij steeds weer mijn slimme ego te ontmaskeren en te zeggen: dank je wel, nu even niet, ik ga niet meer mee in jouw onzin-verzinsels. Mijn leven is  een stuk leuker, vrolijker  en meer ontspannen geworden en de rust en innerlijke vrede die ik ervaar gun ik ook jou van harte omdat jij er toe doet.

Arrijanne faciliteert Cirkels, geeft 1-op-1 coaching en assisteert bij meerdaagse Choose Again workshops en weekenden. 

Voor meer informatie: www.arrijanne.nl

 

 

Jur Volkers

‘Kijken vanuit een ander perspectief’. Dat is wat ik doe, zowel in mijn werk als piloot bij KLM als in mijn werk als Choose Again facilitator. Het Zes Stappenproces had mij direct te pakken: praktisch en effectief. Inmiddels is het speels onderzoeken van mijn eigen beperkende overtuigingen onderdeel geworden van mijn dagelijks leven. En meer en meer ervaar ik de dingen die op mijn pad komen als een uitnodiging om te onderzoeken in plaats van een uitdaging waarmee ik moet zien te dealen. En ja, het leven wórdt hierdoor lichter, speelser en leuker!

Jur is coach en geef daarnaast workshops en Cirkels met het Zes Stappenproces. Daarnaast is hij betrokken bij het organiseren van trainingen in persoonlijke ontwikkeling in het HBO.

Voor meer informatie:  www.bullshitenballast.nl 

 

 

Marieke Westerhof

Tijdensde coronapandemie is Choose Again op mijn pad gekomen. Ik deed mee aan de uit ‘nood geboren’ online week. Deze online Choose Again weekretraite was niet alleen een onvergetelijke lockdown-experience maar ook heb ik de zes stappen sindsdien niet meer losgelaten. Ik pas het proces dagelijks toe. Ook begeleid ik inmiddels anderen in het Zes Stappen Proces, zowel individueel als in Cirkels. Het proces herinnert me aan mijn taaie en slimme egotrucjes. Dan ben ik al snel weer blij als ik weer besef dat mijn waarde al vaststaat en onveranderlijk is. Mijn leven is sinds ik dit werk doe lichter en vrijer. Ik durf meer en ik kan meer loslaten. De oude, onzinnige gedachten over mezelf komen nog steeds op, maar door er even naar te kijken met iemand of alleen, verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. En dan ervaar ik werkelijk geluk.

 

Marieke werkt als facilitator en team & personal coach. Ze faciliteert Cirkels (online en op locatie in Utrecht-West) en gebruikt de zes stappen in haar coachingspraktijk. 

Voor meer informatie: www.mariekewesterhof.nl

 

Afanaisa Laso

Toen ik het boek ‘Choose Again’ cadeau kreeg en het had gelezen, wist ik direct dat ik waardevol gedachtegoed in handen had gekregen, zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Na mijn studies psychologie en yoga vond ik in de Zes Stappen een praktisch toepasbare methode die een brug slaat tussen beide leringen. Het is voor mij steeds weer bevrijdend me te herinneren dat ik de volledige verantwoordelijkheid voor mijn binnenwereld mag nemen. Het is mogelijk mijn geluk te vergroten en daarbij onafhankelijk te zijn van ook maar iets buiten mij. Het waren slechts mijn eigen gedachten over mezelf die me klein hielden.

De Zes Stappen moet je vooral dóen en ervaren. Juist door de ervaring maak je contact met jouw innerlijk weten en precies dat is waar ik mijn cliënten -en mijzelf- telkens mee in verbinding breng. Vandaaruit kom je krachtig en stralend in de wereld te staan. Mijn leven is nu blijer, speelser en avontuurlijker en dat gun ik iedereen!

Afanaisa is psycholoog en faciliteert online en live cirkels (Den Haag)Daarnaast werkt zij als coach en yogadocent.
Voor meer informatie of aanmelden: 
afanaisalazo@gmail.com

 

 

Saskia Teppema

Ik werk sinds 1985 als trainer en coach. Ik leerde mijn klanten onder andere schrijven, communiceren, leidinggeven, conflicten oplossen. Intussen was ik zelf hard bezig om achterliggende en onzinnige overtuigingen over mezelf uit de weg te ruimen door opleidingen te volgen en me te laten coachen. Dat liep vaak toevallig of niet, parallel met de problemen waar mijn klanten mee worstelden. Mijn patronen bleken net als die van hen, behoorlijk hardnekkig. Een werkend recept kon ik maar niet vinden totdat ik in 2011 Diederik Wolsak ontmoette. Na één gesprek wist ik dat ik van hem kon leren wat ik nodig had. Ik ben een aantal maanden naar het centrum van Choose Again in Costa Rica gegaan om het werk te integreren in mijn leven. Sindsdien werk ik met veel succes met deze aanpak en weet ik dat ik mijn patronen niet ben. Ik voel me vrij en gelukkig omdat ik mijn huiswerk blijf doen.


Saskia is facilitator in de Weekworkshops en docent bij de Leergang Zes Stappenproces.

Voor meer informatie: www.saskiateppema.nl